Utslaget från gul tee på hål 9 Monstret

Kumla Golfklubb, nära Örebro!

Oavsett om du är förstagångsgäst eller återkommande gäst är du hjärtligt välkommen. Vi erbjuder en vacker och omväxlande 18-hålsbana av hög kvalitet. Vi har också en bra golfrestaurang med fin utsikt över banan. Över veckosluten finns någon eller några av våra seniormedlemmar till hands för att såsom golfvärdar ge lite extra service.

Golfbanan, som 2016 firar 30-årsjubileum, är kanske mest känd för tidig säsongsöppning och lång spelsäsong. Många vet också att banan är den regntåligaste i distriktet och är öppen när många andra tvingas stänga. Golfbilförbud råder sällan och vagnförbud aldrig.

Vi vill vara ärliga om banan skick och strävar efter att ge korrekt information om den aktuella situationen. Det gäller även om särskilda banarbeten såsom hålpipning eller sanddressning är inplanerade.

Om du planerar att övernatta i området så lämnar vi några tips under Boenden. Därutöver finns naturligtvis ett stort antal hotell i Örebro. Klubbens egen camping för husbilar och husvagnar är mycket uppskattad, nära till Örebro, Marieberg och naturligtvis Kumla.

Har du elbil kan du ladda den under tiden du spelar vid vår laddstolpe. Boka tid för laddning i receptionen.

Grupper och företagsgolf
Vi tar gärna emot grupper av olika slag, t ex kommittéresor, släktträffar och privattourer. Naturligtvis arrangerar vi gärna företagsgolfer med eller utan kanonstart. Vi kan också bistå med startlistor, färdiga scorekort och resultatlistor efter överenskommelse i förväg. För större grupper lämnar vi gärna offert.

Intresserad av områdets historia?
För den som vill veta något mer om området där klubben ligger så finns en kortare information under Bana och en längre under Områdeshistoria

Bildspel över kvarntorpsområdet från Kumla kommun (på youtube)

Bilden visar utslaget från gult tee på hål 9, det välkända Monstret. Nu är inte hålet så svårt om man spelar det väl, för elitspelarna är det ett klart birdiehål. Men det finns många möjligheter att komma fel…..