Damkommitté

Ordförande:
Pernilla Skinnars (tvåa från höger)

Ledamöter: (Från Vänster på bilden)
Mia Weiderman, Sara Karlsson, Maria Fagrell, Linda Meriloo, Pernilla Skinnars och
Karin Schöldborg

Mejla kommittén på birdiebrudarna@gmail.com

Damkommittén mjukstartar året med en upptakt torsdagen den 5:e mars. Det blir golfloppis, dryckeslotteri, fika och info om kommande året.

Profilen

VIKTIGT!
Kom ihåg att titta på damernas anslagstavla i reception/damrum där hittar du inbjudningar till tävlingar, aktuella aktiviteter, m.m. se också klubbens hemsida.

Målsättning
1. Att få med så många kvinnor som möjligt att spela golf.
2. Att få med alla nybörjare.
3. Att öka golf- och regelkunskaperna med teori och utbildning.
4. Att erbjuda damerna möjlighet att deltaga i damtävlingar.
5. Att uppmuntra och stimulera kvinnligt golfspel på/utanför banan.
6. Att verka för kvinnlig representation i alla kommittéer och därigenom bidra
till jämställdhetsarbetet och det totala arbetet på Kumla GK.

… detta uppnås genom:

Bemötande på Kumla GK
Trivsel, vänlighet och positiv anda skall råda på klubben. Brevlådan i damrummet fungerar både för inlämning av scorekort och som idélåda för synpunkter om damgolf och DKs arbete.

Fördjupat samarbete
Med övriga kommittéer samt kansli och restaurang.

Daminbjudningstävlingar
Du måste själv ringa och anmäla dig till respektive klubb. Lottningen anslås.

Samarbetet med Fronta AB och övriga sponsorer fortsätter till vår stora glädje.

Golfvärdar/Sponsordagar
samt andra ”officiella” sammanhang skall DK representera om behov föreligger.
Vill du hjälpa till i kommittearbetet? Hör av dig!

Våra aktiviteter 2020 har dessvärre blivit ändrade av Coronapandemin,

se info nedan:

Våra aktiviteter säsongen 2020:

• Upptakt on 5 mars 18:00 i konferensen i slaghallen på klubben. Anmälan: birdiebrudarna@gmail.com
  • Damdag, INSTÄLLT.
  • Nyckelhålet, INSTÄLLT välgörenhetstävling till Nyckelfonden: dam-par-tävling Irish greensome.  Kval Ett på Kumla: 24/5 INSTÄLLT,  Kval Två på Kumla 16/6 kl.17.00 INSTÄLLT. Kval Tre på Kumla 16/8 Anmälan: GIT. För dem som går till final i Nyckelhålet så är den söndag 6 sep på Kumla, kanonstart 09:00.
  • Hemlig resa: INSTÄLLT
  • Ohemlig resa INSTÄLLT Istället kör vi damspel lördag 15 aug, hemma på Kumla, ungefär lika som vi gjort tre gånger under våren. Fem bollar finns bokade nu och det är först till kvarn som gäller om man vill delta i lite spel med frivillig lunch ca kl 12:00 samt samling efter med lite priser. Vi kommer ta en liten avgift, ca 50 kr, som ni kan swisha när ni fått mer info som kommer i augusti och efter anmälan.  Anmälan Med golf-id och skriv gärna om du tänker äta lunch innan. Läs gärna på klubbens hemsida under fliken Tävling och Tävlingsvillkor för rätt uppträdande vid vårt damspel: birdiebrudarna@gmail.com.
  • INSTÄLLT: Vi ber även alla brudar att hålla utkik efter inbjudan till en tävling som heter SHE Masters på Gustavsvik i augusti. En partävling som brukar vara en fredag (fredag V 32?) med en fest på kvällen. Vore kul om vi öser in med många Kumlabrudar.

Damkommittén önskar alla en så trevlig och bra golfsäsong som det bara går och att ni är rädda om er. Hoppas att vi ses på banan! Trevlig sommar!

Nyckeln till bättre och bättre spel är träning.

Damernas träningstid är torsdagar klockan 17:30 – 18:30 med Henrik Spongh. Start höst 2020, 6 aug, och anmälan via länk på hemsidan: lektioner och gruppträning

Vi arrangerar också ”Spelträning” varje onsdag i förbokade tider kl 17:40, 17:50 och 18.00. Ingen föranmälan behövs, dyk upp före klockan 17:30 och alla är välkomna, nya som gamla spelare, för vi tränar tillsammans i 4-9 hål beroende på temperatur, ljus/mörker och humör. Vi startar hösten onsdagen den 19:e aug och då stämmer vi av intresset för fortsatt träning onsdagar. Meddela oss gärna om ni önskar att damerna fortsätter med onsdagsträningen på vår mailadress birdiebrudarna@gmail.com.

LT (Ladies Trophy) ÄR INSTÄLLT

Damserie: Vårt lag spelar matcher mot distriktets andra klubbar. 4 mot 4 i varje match fajtas om poängen.

Maria Fagrell är vår fantastiska coach som peppar och leder oss damer.

Vill du vara med? Vill du gå med i en boll och lära dig?

Kontakta Maria 070-572 47 25

Det går bra att följa resultat efter varje match på ÖLGF: hemsida: Ladies Trophy