Matilda är Svensk Mästare och får Henrik Stensons Stipendium!

Så här känns det att bli svensk mästare berättar Matilda!!!

Tillsammans med sin manliga kollega Johan Kammerstad från Eskilstuna tar Matilda emot Henrik Stensons Stipendium.

Motivering ”Årets Handigolfare – Utveckling”; Matilda Jonsson, Kumla Golfklubb, går starkt vidare i sin utveckling inom golfen. Golfsäsongen 2018 innebar ett genombrott för Matilda inom juniorgolfen för flickor i Sverige där hon har etablerat sig i toppen i sin ålderskategori.

Puttar för Svenskt Mästerskap

Matilda berättar; Banan var ganska öppen, många bunkrar och en del vind. Banan (Hinton Golf Club, Sofiedal) var i fint skick och kändes bra redan vid inspelet. Första dagen scorade jag 74 vilket innebär +1. Andra dagen scorade jag 75 vilket blev +2. Så +3 på 36 hål.
Min puttning var där jag förlorade några slag, spelet var i övrigt bra tyckte jag. Och det känns jätte bra att ta hem en guldmedalj.
Som grädde på moset så fick jag även ta emot idag Henrik Stenson utveckling stipendium för andra gången. Med 25.000 kr till min satsning på golfen!

Läs även Golf.se, Nerikes Allehanda och SVT ”jag spelar som jag vill idag” tycker Matilda.

Junior Masters Invitational

Den 4:e maj huserade JMI på Vadstena Golfklubb i ”Magnus Jakobssons Memorial”. En Scratchtävling, 36-håls slagspel i två klasser (Flick- respektive pojk-klass). 24 tjejer startade tävlingen på årets dittills finaste bana enligt Matilda. Meja Örtengren från Landeryds GK vann på finfin 144 slag. Matilda intog 5;e plats med ett slag upp till 3:e plats.

Den 12:e maj spelade Matilda JMI på Öijareds GK med en finfin 5:e plats som resultat, även här bara ett slag upp till 3:e plats. Hemmaspelaren Nelly Wiktorson var omutbar och vann på 152 slag.

Den 13.e september avgjordes JMI Finalen på Mosjöbanan. Klubben hade två representanter i damklassen. Matilda Jonsson (femma, 231 slag) och Madeleine Sund (tolva 234 slag). Damklassen vanns av Ester Fägersten, från Hills GK 216 slag och Herrklassen vanns av Elias Pettersson från Stocksholms GK totalt 221 slag. http://www.jmi-sweden.se/

Banan var tungspelad vilket avslöjades i scoren. Matilda hade en tung första dag och gick + 8, andra dagen gick det och slutade på + 4 för att putsas även sista dagen med + 3 slag till totalt + 15.

Teen Tour Future

Den 18:e maj var det dags för ”Teen Tour Future” Nr 1 Västergötland på Borås GK. En scratchtävling i två ronder. Matilda vann 2-priset på 146 slag med en hemmaspelare före sig (Julia Johansson 144 slag) och en hemma spelare efter sig (Emma-Lee Torstensson 147 slag)

Matilda har startat JMI 2019 med en andraplats på Göteborgs GK

Intervju: Spelet gick bra och jag låg på delad första plats med par +3 efter de första 18 hålen. De avslutande 18 hålen gick jag till ett under par och det höll till en fin andra plats, ett slag efter vinnaren. Den anrika anläggningen i Hovås har en trevlig bana, fast ganska kuperad. Greenerna var lite ojämna men så är det väl på alla banor nu i början. ”Västkustvindarna” var luriga de åkte runt och runt. Känns som att vinterträningen gett resultat, vilket är kul. Extra roligt är det också att andraplatsen gav en inbjudan till JMI finalen som går på Mosjö i september.

Följ fortsättningen på vår hemsida, JMI hemsida eller JMI facebooksida.

Click edit button to change this text.