Kumla Golfklubb 35 år 2017

Kumla Golfklubb fyller 35 år hösten 2017. Även om 35 år inte är vare sig länge eller jämnt skall vi ändå uppmärksamma saken under året.

När klubben fyllde 10 år gjorde man en trycksak där klubbens tillkomst och pionjärtiden redovisas rätt utförligt. Vi börjar med att återpublicera detta dokument för den som inte var med då eller vill friska upp minnet.

Kumla GK-10-år (PDF-fil ca 1 MB)

Bilden nedan visar Högtorps Gård när den fortfarande var en bondgård, kanske runt 1940. OBS köksingången till vänster. Byggnaden har förändrats i flera omgångar.

Kumla GK var den andra golfklubben i Örebro-området efter Örebro GK som startade med en 9-hålsbana ute i Lanna redan i slutet av 1930-talet. Kumlabanan var från start en 18-hålsbana. De första 10-15 åren var mycket expansiva men sedan följde en lång kamp för överlevnad. Vändningen kom inte förrän 2011 men sedan dess har klubben haft en positiv utveckling både vad gäller anläggningen, medlemssidan och ekonomin. Avsikten är att vi under året skall sammanställa en enklare historik som fortsättning på skriften om de första 10 åren.