Vårt Proffs spelar vid persiska viken där det finns sand både på och utanför banan. Följ hans framfart och heja på Mathias på hans facebook sida. Framgent ska vi försöka följa honom även på vår hemsida.

Mathias rapporterar:
Min trip började den 15 januari med ett flyg till Dubai. Där spelade jag ett måndagskval till Europatourtävlingen där som gick av stapeln veckan efter.

Efter det så åkte jag till Egypten för att spela två tävlingar på Mediterranean Tour (en vinter tour som spelades i tre tävlingar bara under februari). Jag spelade bara två av dessa för det skulle passa in i resten av mitt schema.

För efter Egypten så började min Huvudtour (Mena Tour) som är uppdelad i två perioder under året, en period på fem veckor på våren och en på hösten också den på fem veckor.
Första tävlingen där spelades i Jordanien.

Sedan bar det iväg tillbaka till Dubai för att spela andra Mena tävlingen. Den här gången på Al Zorah. En klubb som ligger utanför Dubai i ett eget Emirat (Ajman) ca 45 minuter utanför Dubai. Klubben är förhållandevis ny, väldigt välskött, men med bara 7 medlemmar. Jag var här för två år sedan och spelade en tävling och då berättade de att de hade 25 medlemmar. Nu hade tyvärr Dubai byggt en till banan som låg förhållandevis nära så de hade snott 18 medlemmar. Men det verkade inte gå någon nöd där trotts det.

Efter Al Zorah så var det dags för Kina!
Där skulle jag spela kvalet till PGA tour china-series. En ganska stor tour som spelas runt om i Kina. Mitt kvalställe låg i Guangzhou i södra delen, ovanför Hongkong ungefär.
En väldigt annorlunda typ av golf där.
Man brukar säga att spelare från Norden oftast slår ganska långt i jämförelse mot andra nationaliteter. Mycket beroende på att banorna är ganska breda i Sverige och att vädret är kallt så bollen går inte så långt. I Kina är banorna väldigt smala och asiater i allmänhet slår oftast ganska kort. Så fairwayträff var av högsta önskan varje hål. Och jag tror aldrig jag slagit så mycket järn från tee på par 4or som jag gjorde där.
Det var en lärdom som jag inte riktigt var beredd på men som jag är väldigt glad att jag fick.

Nu är jag tillbaka återigen i Dubai och har en tävling kvar här och en i Bahrain innan jag åker hem den 15 mars.