Välkommen till Kumla GK

Välkommen som medlem i Kumla GK vare sig du är en etablerad golfare, nyutbildad eller intresserad av att börja spela.

Vi erbjuder nya medlemmar ett fullvärdigt medlemskap för hela 2017 för endast 4.500 kr. Inga ytterligare avgifter tillkommer. Inget krav på innehav av spelrättsbevis ställs i detta fall. Förhöjningen jämfört med innehav av spelrättsbevis är endast 150 kr (mot normalt 700 kr) och avräknas ej om du väljer att bli fullvärdig medlem med spelrättsbevis.

För en fullständig översikt av medlemsformer och villkor 2017, klicka på Avgifter 2017.

Kumla Golfklubb – centralt i Närke
Även om vi heter Kumla Golfklubb så välkomnar vi medlemmar oavsett bostads- eller verksamhetsort. Bortsett från hela den egna kommunen har klubben ett bra geografiskt läge i förhållande till stora delar av Hallsbergs och Örebro kommuner samt Lekeberg och Laxå. Avståndet från centrala Hallsberg, Odensbacken eller Örebro Universitet till banan är ca en kvart med bil. Från Laxå är avståndet ca 30 min.

Sammanfattningsvis kan klubben erbjuda

• en varierad och naturskön bana av skogs- och parkkaraktär runt en sjö
  • en bana som passar golfare på alla nivåer, låghandikapparen erbjuds en rejäl utmaning
  • en bana med tidig säsongsstart, lång spelsäsong och god regntålighet
  • en bana med god tillgänglighet
  • bra övningsområden med driving range, puttinggreener och övningsfält med korthålsbana
  • en aktiv ungdomsverksamhet med veckovisa träningar och med golfskola på sommaren
  • en mycket bred verksamhet för äldre medlemmar
  • en aktiv verksamhet för damer och herrar med veckotävlingar och seriespel
  • varierat tävlingsutbud, både på den egna banan och i samarbete med angränsande klubbar
  • en bra utbildning för nybörjare
  • låga medlemsavgifter och alternativa medlemsformer

Klubben har också tillgång till egen träningshall och egna konferensutrymmen på klubbområdet. Dessutom finns en väl fungerande golfrestaurang.

Samarbete med Lannalodge Golfresort
Samarbetet som inleddes 2011 har blivit mycket uppskattat av klubbens medlemmar. Det innebär 2017 att fullvärdiga medlemmar i Kumla GK kan spela till halv ordinarie greenfee på Lannalodge alla dagar under hela säsongen. Halv greenfee gäller även på den nya 9-håls korthålsbanan.

Samarbete med Kårsta GK,  Lindesbergs GK och Nora GK
Samarbetet innebär att fullvärdiga medlemmar i Kumla GK får spela helgfria måndag – torsdag för endast 150 kr. Samma pris gäller söndagar efter kl 14.

Golf behöver inte vara dyrt
Många har uppfattningen att golf är en dyr eller exklusiv sysselsättning. Det behöver det inte alls vara, golf är idag en breddsport med närmare en halv miljon medlemmar i landets olika golfklubbar. Kumla GK erbjuder konkurrenskraftiga ekonomiska villkor för sina medlemmar, inte minst de yngre, och har dessutom ett antal alternativa medlemsformer för seniormedlemmar från 1190 kr/år. På sidan Medlemskap – avgifter finns mer information om tillgängliga alternativ.

Information och prova-på-golf
Funderar du på att börja golfa men ännu inte har bestämt dig är du välkommen att ta kontakt med vår reception för information. Vi har under säsong ett antal tillfällen för prova-på-golf, kanske passar det att vara med vid något sådant tillfälle. Vi har också några informativa broschyrer som du kan läsa hemma i lugn och ro.

Pay and play för att bekanta dig med banan
Om du inte själv är aktiv medlem i någon golfklubb finns ändå chans att prova på banan i sällskap med någon seniorspelare med officiellt handicap. Onsdagar är våra normala pay-and-playdagar, då ditt spelsällskap kan vara med i vilken klubb som helst. I sällskap med någon av Kumla GK:s egna fullvärdiga seniorer kan man spela alla dagar.

Ta gärna del av den information som finns på denna webbplats och/eller ta kontakt med vår reception på tel 019-58 70 80, helst under kontorstid på vardagar. Smakprov på banan finns under olika rubriker.

Väl mött hos Kumla GK.

Bilden visar fairway in mot greenen på hål 9 med Nordsjön till vänster.