Medlemstidningen Golfaren

Klubben har av olika skäl gått över till att endast publicera medlemstidningen digitalt. Medlemmar som anmält en fungerande e-postadress informeras om att ett nytt nummer utkommit medan övriga hänvisas till att besöka klubbens hemsida och kontrollera saken. Vissa nummer av Golfaren skickas också till klubbens sponsorer.

Klicka på en länk för att läsa önskat nummer av Golfaren

Golfaren nr 1_2018

Golfaren nr 3_2017

Golfaren nr 2 2017

Golfaren Nr 1_2017

Golfaren Nr 5 2016

Golfaren Nr 4_2016

Golfaren Nr 3_2016

Golfaren Nr 2_2016

Golfaren Nr 1_2016

Golfaren Nr 6_2015

Golfaren Nr 5_2015

Golfaren Nr 4_2015

Golfaren Nr 3_2015

Golfaren Nr 2_2015

Golfaren Nr 1_2015

Golfaren Nr 4_2014

Golfaren Nr 3_2014

Golfaren Nr 2_2014

Golfaren Nr 1_2014

” Monstret ” infångat

Vi Kumlagolfare har ju sedan en tid Landals Konditori – eller Konstcafé, som det numera kallas vid torget i Kumla – som en populär samlingspunkt när vi är på stan.

Vid en av konditorn Jennys fotoutställning under hösten på caféets väggar, hittade undertecknad en mycket vacker kvälls- och motljusbild – av en för oss kumlagolfare mycket välkänd figur – vid nionde hålet.

Det var ett motiv från vårt kända paradhål. Fotot är taget av Jimmy Bergeborn, en fotoamatör, som dessutom inte spelar golf, men hade förvirrat sig ut på vårt mest berömda hål en afton, för att hitta en spännande bild – och det blev det verkligen.

Då jag var personligen mycket förtjust i bilden, eftersom jag var medlem i klubbens första MK på 80-talet, som beslutade att namnge samtliga hål på banan – och ” Monstret ” var det första namn vi var överens om, så köpte jag tavlan för eget bruk

Men, efter någon dags betänketid, kom jag naturligtvis på att vi skulle ha ett exemplar att ha i vår egen klubblokal. Fotografen gladdes också att få leverera ett foto även till golfklubben, och gjorde en förstoring att sätta upp hos oss.  Fotot sitter nu ovanför trappan till styrelse- och konferensrum – att beskåda för alla när vi kommer upp till klubben.

Text: Gert Lundin / Foto: Jimmy Bergeborn