Aktiv tävlingsverksamhet
Kumla GK har en aktiv och kompetent tävlingsverksamhet. Även om klubbens eget tävlingsprogram kanske inte imponerar volymmässigt så har klubbens medlemmar möjlighet att på förmånliga villkor delta i tävlingar på andra banor. Detta gäller främst T-utbytet, där alla klubbar i distriktet arrangerar minst en singeltävling med kraftigt reducerad greenfee för klubbarnas fullvärdiga medlemmar. T-utbytet började för mer än 10 år sedan som ett tävlingsutbyte mellan Kumla GK, Mosjö GK och Gustavsviks GK men vidgades efter ett antal år till att omfatta hela distriktet.

Även T-par är en tävling där distriktets klubbar ordnar var sin tävling med starkt reducerad greenfee. Tävlingen började som en ÄM/Sambo-tävling men är idag en tävling för valfria mixade par.

Tävlingssäsongen på Kumla GK inleds med Startskottet den 1 maj. Den tävlingen är den första i T-utbytet för året och drar alltid ett stort startfält. Klubbens T-partävling brukar ligga på försommaren, gärna på nationaldagen eller nära denna.

Semestergolfen arrangeras vecka 29 och är utan tvekan en av årets höjdpunkter. Veckan bjuder på tävlingar varje dag måndag – lördag, på senare tid med dominans för par- och lagtävlingar. Semestergolfveckan innehåller även andra inslag såsom longdriving och grossboll, grillafton och lunchbuffé.

KM och Nordsjörundan avslutar det officiella tävlingsprogrammet för året. För seniorerna följer sedan Oktobertouren som trots sitt namn numera börjar redan i mitten av september.

Klubben har sedan början av 1990-talet ordnat en årlig elittävling över 36 hål med prispengar. Brist på intresserade damer har gjort att det är en ren herrtävling. Tävlingen ligger tidigt i tävlingssäsongen och brukar bli överbokad. Under senare år har det krävts ett handicap runt 3,0 för att komma med i den första uttagningen. Tävlingen som tidigare varit fristående eller ingått i lokala tourer ingich 2017 i Future Series, nivån under Sverigetouren.

Klubben ordnar även ungdomstävlingar inom ramen för Skandia Tour och Skandia Cup. I allmänhet är det det distrikts- eller regionaltävlingar men 2015 svarade klubben för en stor matchspelttävling inom ramen för Skandia Tour Riks. 2017 stod klubben värd för motsvarande tävling steget ovanför och som då kallades junior-SM i matchspel.

För nyutbildade som är intresserade av att tävla ordnar klubben nybörjartävlingar för medlemmar med klubbhandicap. I dessa deltar någon mera erfaren klubbmedlem som fadder i varje boll.